Tuesday, October 13, 2015

30 Zulhijjah 1436H
13 Oktober 2015
She is now 8yo


1. Rindu the keringtingness of her hair..now wavy jer
2. Weight less than 18kg
3. Tahun ini ada banyak kemajuan bab makan makan: mula makan roti buku (without crust), makan nuttela spread, spegetti sos tomato tanpa meatballs, mula makan nasi berkuah kari (sikit je pun kuahnya), epel merah (sebelum ni hanya apel hijau tanpa kulit), apel hijau dengan kulit (she loves masam2! thanked god she loves fruits).
4. Sekolah: average girl. Awesome and smart girl in training. Smart dunia dan akhirat..insya Allah
5. Kekadang pergerakan dia agak perlahan..maksudnya macam tidak spontan..slow n easy budaknya. serius weh dia macam hidup di zaman hippie giteww...Mommy pun slowly la train dia jadi pantas sedikit.huahuahua..entah la bagi aku itu satu masalah juga la..dia macam kurang cargas melainkan kena suara halilintar baru dia laju sikit lah!tak tau la mungkin dia underweight ?motor pergerakan pun jadi slow? entah lah...harap suatu hari nanti dapat selesaikan masalah ini...
6. Ada la juga good manners macam dia tolong pegangkan pintu bila ada orang di belakangnya atau orang hendak keluar di hadapannya (harapnya berterusan sebab sangat rare dah orang buat macamtu and never say thank you!).. Dia juga tahu bakar sampah tu tak boleh...salah...hahah tengok la mommy dia keje kat mana..dia tahu basic tentang recycling.
7. Dia pandai la juga bahasa arab dan jawi...errr...mommy nyer 123 pun tak lepas..huaargghhhh..nangis..mommy yang banyak kena improve sebenarnya!
8. Dia dan adik so far boleh get along..adalah episod cemburu pada perkara2 kecil yang disangka mommy nyer tak sayang dia..padahal umur dia dah kena banyak berdikari so memang banyak train dia untuk lebih berdikari lah kan..tapi takut-takut juga disalah tafsir yang parents dia tidak 'kisah'm hal dia lagi..sebab banyak bende kena buat sendiri..especially sejak2 ada adik nih..kebetulan sahaja yang..kena constantly beritahu tujuan dia kena buat sendiri..bukan sebab mommy dah tak kisah sebab nak fokus pada adik.
Bukan.

Ok lah..sampai sini dulu..tataaaa....


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)